«Prosjektbil» gir resultater

«Prosjektbil» gir resultater

I regi av klubben har det etter hvert samlet seg en arbeidsgjeng som sammen setter i stand en «prosjektbil».
– Det er en utrolig bra gjeng som stiller opp hver tirsdag fra klokken 18 til 20, sier kassereren i klubben, Kjersti Aarum. Du kan se hennes bilder fra prosjektet lenger ned.

De som møter opp på disse prosjektkveldene sier at dette er noe av det bedre tiltaket klubben har hatt på lenge. Så det er en mulighet for at prosjektet kan fortsette med en annen bil når denne blir ferdig. I tillegg til å jobbe på bilen går kvelden med til masse prat, kaffe og litt kake innimellom.

Alle som deltar trives på klubbhuset disse tirsdagskveldene, og de som ikke skrur eller har en annen oppgave, koser seg med prating og det sosiale samværet. Absolutt ett flott tiltak og alle medlemmer som vil er hjertelig velkommen til å møte opp på tirsdager.

Første bilen i prosjektet

Det er Øystein Røsnæs som er den heldige eier av bilen han gjennom dette prosjektet får masse hjelp med.
– Bilen er en Pontiac Catalina 4 dørs sedan som jeg kjøpte i 2018. Jeg kjørte med bilen den sesongen, men så ble den av ulike årsaker parkert bak klubblokale – og der ble den stående, forteller Øystein.
Mange kan nok kjenne seg igjen i intensjonen om å sette i gang å gjøre noe til våren – men så gikk tiden….
– Jeg hadde ikke noe tiltak, og høsten 2020 fikk jeg to hjerneslag. Etter det var energien helt borte.

Øystein Røsnæs til venstre i bildet sammen med noen av medlemmene som deltar i bilprosjektet.

Bilen ble bare stående der den var, fra 2018 til sent 2023. Da ble det bestemt att i regi av klubben skulle det startes opp en ny type aktivitet i garasjedelen av klubbhuset, ett bilprosjekt.
– I og med at bilen allerede sto der på utsiden så var jeg så heldig at den ble valgt som første prosjektbil, sier den fornøyd eieren.
12 – 13 medlemmene stiller opp og jobber med bilen hver tirsdag. Det er nå nye bremser på alle hjulene samt nye bremserør. Frontruta og bakruta er tatt ut for utbedring. Det er blitt bygd om fra ett til to eksosanlegg. Innredningen er tatt ut og støtfangerne er tatt av nå.
Etter å ha stått på gress i 5 år har rusten sneket seg på, men nå er det blitt nye hjulbuer bak, og det er sveiset opp noen rusthull. Bilen skal etter hvert pusses ned og deretter lakkeres.

– Jeg ønsker å si tusen, hjertelig takk til alle dere som er med og stiller opp på dette, sier Øystein Røsnæs som har et håp om at Pontiacen er ferdig EU-godkjent til 1.mai da det er sesongåpning på Halden Cruise Night.

Husk at alle er velkommen til å stikke innom på tirsdager fra klokken 18 til 20.