Sommervær, amcars og rock´n roll

Sommervær, amcars og rock´n roll

Street and Crusin´ Club stiller hvert år opp med biler og sjåfører slik at byens pensjonister får seg en kjøretur med amerikansk feeling og hyggelig sosialt samvær med litt kaffe og kake.

I år ble det en ny vri på den tradisjonelle Pensjonistkjøringen.

Aktivitet- og frivillighetskoordinator i sykehjemsenheten, Anne-Berith Stangebråten kom på den lysende ideen om å invitere Amcarklubben til et samarbeid. Samtidig hadde lederen i klubben tenkt å høre om kultursalen på Bergheim kunne lånes til møtepunkt for pensjonistkjøringen. To tanker ble til en god løsning og lørdag 21.september ble samarbeidet satt ut i livet.

Til strålende sol og 20 varmegrader ble pensjonistene hentet rundt om i byen av store amerikanske biler. En tur innom Damhaugen og videre mot Tistedalen via Fosseløkka satte praten i gang inne i bilene og mange minner ble delt. En kolonne på ca 20 biler kjørte så inn på Bergheim bo- og aktivitetssenter. 

-Tanken min bak samarbeidet er at nå er det mange flere enn de som har mulighet til å være med på kjøretur som får glede av dette. Det skaper også en gylden mulighet til å treffe igjen gamle kjente, sier Stangebråten.

Anne-Berith Stangebråten og Nils Petter Nilsen
Ole Petter Haugen sørger for påfyll av kaffe.

Alle de som bor på Bergheim til daglig kunne være med sammen med pensjonister fra de andre institusjonene i byen. Rundt 50 gjester samlet seg ute og inne på Bergheim. I tillegg var det sjåfører, ansatte, pårørende og for ikke å glemme de frivillige som kom og hjalp til med å avvikle et vellykket treff.

-Vi hadde ikke klart oss uten hjelp fra de frivillige så jeg sender en stor takk til dem, skryter Stangebråten.

Også lederen i amcarklubben er fornøyd med den nye ordningen. 

-Dette har fungert helt strålende og jeg har hørt mange fornøyde kommentarer fra de vi har hatt med oss i bilene, sier Petter Nilsen. Han vil også rette en stor takk til medlemmene som stiller opp med bil og velvillig gjør en innsats for at våre eldre skal få dette tilbudet hvert år.

Prikken over i´en denne varme, solrike lørdagen var at Vognalliansen stilte med tre av sine klassiske biler fra tidlige 1900-tallet og at Petter Huseby fra Rockabilly Rebels underholdt ute med et variert knippe gode gamle rockelåter. 

Petter Huseby underholder